VĂ„rt solsken

2014-08-15 00:07:11 AllmÀnt
» Kommentarer(2) «


Du ligger nÄgra meter ifrÄn mig, jag ser dig andas djupa andetag, jag hör dig andas, jag vet att du sover, att du lever, att du Àr hÀr och nu. För 82 dagar sen bestÀmde du dig för att det var dags att fÄ komma ut och berika bÄde mitt och din pappas liv med ett livs levande barn 5 veckor för tidigt som var och Àr hÀr för att stanna hos oss. PÄ lördag blir du 12 veckor och nÀsta vecka blir du redan 3 mÄnader. Med dig i vÄra liv gÄr tiden sÄ fort, du fÄr tiden att springa ivÀg, vÄra mörkaste dagar fÄr du att försvinna pÄ nÄgra fÄ sekunder dÄ du istÀllet blir vÄr lilla sol.

Jag har ofta fÄtt frÄgan om hur det kÀnns nu, nu nÀr han Àr hÀr, att han lever, hur sorgen efter William Àr nu nÀr Olle kom levande till oss. KÀnslorna Àr mÄnga, svÄra, underbara, tuffa och sÄ mycket, mycket mer men jag ska försöka fÄ ihop det till en liten text. Det var nog aldrig meningen att Olle skulle nÀmnas pÄ ett sÄdant hÀr sÀtt i bloggen men för mig Àr mina barn lika mycket vÀrda, lika viktiga... SÄ nu fÄr det bli sÄ, en text, dÀr dom bÄda nÀmns.

Jag kom pĂ„ mig sjĂ€lv grĂ„tandes ikvĂ€ll i soffan dĂ„ en av mina tĂ„rar trĂ€ffades Olles kind nĂ€r han hade somnat i min famn. VĂ„rt lilla mirakel, det vackraste och dyrbaraste jag har som existerar pĂ„ denna jord. Han pĂ„minner mig om nĂ„got jag aldrig trodde var möjligt, nĂ„got jag aldrig trodde att jag skulle vara med om, nĂ„got jag aldrig trodde att jag skulle fĂ„ ge Henrik eller mig sjĂ€lv... Ett levande barn. Men han pĂ„minner mig Ă€ven om William tusen gĂ„nger om, speciellt i utseende. Efter nĂ„gra tuffa Ă€r med mĂ„nga hĂ€ndelser runtom vĂ„ra liv sĂ„ blev förlusten av William det vĂ€rsta jag varit med om, han Ă€r min största sorg och jag förstördes totalt. Dagen han dog, dog en del av mig, en del av mig som alltid kommer att fattas mig hĂ€r nere pĂ„ jorden och istĂ€llet kommer att finnas vakandes över oss ifrĂ„n himmelen. Jag hade under graviditeten ofta svĂ„rt att ta emot mig Olle, jag var livrĂ€dd för att han skulle tas ifrĂ„n oss med, det kĂ€ndes som om lyckan aldrig skulle bli vĂ„r nĂ„gonsin... Tills den dagen dĂ„ han föddes... Lördagen den 24 maj, dagen efter min födelsedag, klockan 07:01 dĂ„ vi för första gĂ„ngen nĂ„gonsin fick höra hans lilla lilla skrik dĂ„ jag efter en tuff graviditet och förlossning fött fram vĂ„r andra son... Vi grĂ€t, tĂ„rarna forsade, det enda jag fick fram var "han lever" samtidigt som jag sĂ„g pĂ„ Henrik. 

Olle kom med ljuset för mig, han gjorde det lÀttare för mig att andas, han gav mig livet tillbaka. Han Àr pojken som sydde ihop mitt blödande hjÀrta som nu hÄller pÄ att lÀka efter all kÀrlek som han ger mig som mamma. Men ett Àrr kommer alltid att finnas dÀr efter vÄr Àngel, William. Men lille skulle aldrig ersÀtta William, sudda bort allt som varit och fÄ oss att glömma. För mig Àr dom lika viktiga bÄda vÄra barn, dom har format mig till den jag Àr lika mycket och har halva delen av mitt hjÀrta var.

Samtidigt som Olle sydde ihop mitt blödande hjĂ€rta sĂ„ blev sorgen efter William pĂ„ sĂ€tt och vis större. Ingen i vĂ€rlden kan nĂ„gonsin förstĂ„ hur det Ă€r att ha ett levande barn förens man sitter och hĂ„ller sitt egna i sin famn, man kan fantisera, drömma och mĂ„la upp en bild av hur man tror att det skall bli... Jag fick med William aldrig knyta band utanför magen för honom som ett levande barn utan till ett som lĂ€ngre inte andades, ett barn som lĂ„g i en kista, som ligger pĂ„ en kyrkogĂ„rd. NĂ€r Olle föddes fick jag en annan syn pĂ„ vad vi verkligen förlorat, smĂ€rtan blev dĂ„ större och gjorde sĂ„ mycket ondare. NĂ„got som gör mig Ă€nnu mer tacksam för att jag har Olle levandes hos oss dĂ„ han har fĂ„tt mig att stĂ„ pĂ„ benen, följt med mig till storebror, gett mig kĂ€rlek nĂ€r jag behövt det. Han Ă€r min livrĂ€ddare. 

Jag har aldrig varit sÄ tacksam över nÄgot nÄgonsin som jag Àr över min lilla familj. Att jag fÄtt tvÄ fantastiska söner som jag aldrig tog för givet, en som fick vingar innan hans liv hann börja hÀr pÄ jorden och en som jag fÄr hÄlla i min famn nu. Livet gav mig efter mycket smÀrta och sorg nÄgot vÀrt att kÀmpa för. NÄgot jag aldrig tog för givet och heller aldrig kommer att göra.

Att pendla mellan den djupaste sorgen och största lyckan Ă€r sĂ„ svĂ„rt. Men jag kĂ€mpar varje dag för att försöka hantera alla kĂ€nslor. Jag Ă„ngrar inte en sekund att vi valde att bli gravida igen tre mĂ„nader efter att William föddes stilla, dĂ„ fick jag nĂ„got att kĂ€mpa för hĂ€r pĂ„ jorden. MĂ„nga tĂ„rar har det varit, mĂ„nga skratt, vilket man aldrig fĂ„r glömma. Över ett Ă„r har gĂ„tt sen William föddes och sorg-groparna kommer i mitt liv inte lika ofta lĂ€ngre Ă€ven om dom Ă€r minst lika stora nĂ€r dom vĂ€l kommer, men jag kan hantera som bĂ€ttre nu Ă€n för ett Ă„r sen och mycket Ă€r för att vĂ„r lilla solstrĂ„le Olle kom och gav mig en anledning till att aldrig ge upp. Jag har fĂ„tt varit med om den vĂ€rsta tĂ€nkbara döden som finns och det mest fantastiska levande ting.

Mina Àlskade barn. TÀnk att jag Àr tvÄbarns förÀlder med halva mitt hjÀrta i himmelen och halva mitt hjÀrta i min famn. Jag har fÄtt den vackraste gÄvan, inte bara en, utan tvÄ gÄnger som vissa mÀnniskor tyvÀrr aldrig ens fÄr vara med om... Att bli mamma. Och det Àr jag evigt tacksam för Àven om det slutade pÄ ett sett med William jag inte önskar nÄgon annan mÀnniska. Man fÄr aldrig ta nÄgot för givet, saker och ting kan hÀnda sÄ lÀtt... Saker det inte alls finns nÄgon rÀttvisa i, smÄ oskyldiga barn ska inte fÄ komma till himmelen, som ska leva med oss andra hÀr pÄ jorden. VÀrlden Àr sÄ fruktansvÀrt orÀttvis. Mitt liv förÀndrades sommaren 2013 till ett stort mörker, jag orkade inte kliva upp ur sÀngen, vela inte Àta, orkade ingenting... Den 24 maj 2014 kom mitt solsken, min Olle, mitt och Henriks mirakel. Vi Àr evigt tacksam för att just du kom till oss. Vi Àlskar dig bortom denna vÀrd.